Heb je gezien dat je de laatste tijd veel buitenlandse klanten op je website hebt gekregen en dat de oorspronkelijke taal van de website niet meer voldoende is om deze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn? Dan is het hoognodig om je website in meerder talen aan te gaan bieden. Lees snel verder hoe je dit zou kunnen doen!

Optie 1. Een plug-in

Er zijn verschillende manieren om je website te vertalen, je kunt bijvoorbeeld zelf aan de slag gaan of een vertaalbureau onder de armen nemen. Maar een plug-in is ook een optie. Er zijn verschillende soorten plug-ins, hieronder zet ik er een tweetal voor je op een rij:

  1. Google language translator: met deze plug-in (die gewoon in een zipmap te vinden is op het internet) kun je makkelijk je website vertalen. Je website kan wel in tachtig verschillende talen vertaald worden. Het nadeel hiervan wel is dat dit automatisch gebeurd, dit kan er dus voor zorgen dat er foutjes in de teksten staan.
  2.  WPML: dit is een plug-in waarvoor je moet betalen, echter is dit een van de meest populaire vertaalplug-ins. Er zijn namelijk vele opties, wil je een goedkoop abonnement dan worden teksten automatisch vertaald. Naarmate je abonnement duurder wordt zal een professionele vertaler voor jou aan de slag gaan om je website te vertalen.

Optie 2. Een vertaalbureau inschakelen

Naast dat je dus plug-ins kunt downloaden of abonnementen kunt afsluiten is het natuurlijk ook een optie om een vertaalbureau in te schakelen. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in jou berichten en website zo te vertalen dat de boodschap die je wil overbrengen in de ene taal ook in de andere taal kunt overbrengen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er wat misgaat als je een vertaalbureau inschakelt. Bijvoorbeeld Languagelab zij hebben al met vele grote en kleine bedrijven gewerkt, denk aan Grolsch of Coolblue. Als je wil dat jou site er in elke taal professioneel uitziet is een vertaalbureau in ieder geval een echte aanrader!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like