Ondanks dat de verkoop van levensmiddelen online erg hard gaan, blijft de online verkoop van AGF-producten nog achter (Groente & Fruit, 2018). Wageningen Universiteit en Research heeft onderzoek gedaan waarom de verkopen van groente en fruit achterblijft.

De online verkoop van levensmiddelen is aan het groeien. Toch blijven veel AGF- producten nog achter. De Wageningen Universiteit en Research heeft onderzoek gedaan waarom de verkoop van groente en fruit achterblijft op de rest van de producten.

Steeds meer consumenten besluiten om online boodschappen te doen. Voornamelijk vanwege het gemak en de snelheid. Steeds meer consumenten ervaren boodschappen doen als een nare bezigheid wat veel tijd kost. Online boodschappen doen is voor deze groep consumenten een uitkomst.

Toch blijkt het uit onderzoek dat zelfs deze consumenten weinig tot geen AGF-producten bestellen. De associatie met het online bestellen van AGF- producten is negatief. Veel deelnemers van het onderzoek gaven aan dat de kwaliteit van deze producten online een stuk slechter is. Er is weinig vertrouwen in de producten die de online service aanbied. De kwaliteitswaarboring is de grootste barrière hiervoor.

Daarnaast vinden de deelnemers van het onderzoek de prijs van de AGF-producten erg duur.  Uit het onderzoek bleek dat het merendeel van de consumenten het online bestellen veel gemak geeft. Dit geeft hen veel meer vrijheid.  Ook bleek uit het onderzoek dat er een beperkte keus is aan de hoeveelheid AGF-producten die online verkrijgbaar zijn. Daarnaast moet de levertijd van de online supermarkten opgehoogd worden. Dan kunnen de producten zo vers mogelijk blijven waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Tot slot moet de online vindbaarheid van veel online supermarktketens verbeterd worden. Umbraco CMS  is een online content management systeem wat een goede uitkomst zou kunnen zijn. Deze koppeling zorgt ervoor dat webshopbeheer en CMS samengevoegd worden. Bij een Umbraco website  zijn verschillende mogelijkheid te zien om die bedrijven goed zouden kunnen toepassen op hun webshop.  Dit zou ervoor kunnen zorgen dat een website al een stuk beter vindbaar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like